DE CE SA ALEGI LUMANARILE PARFUMATE DIN ULEI DE PALMIER

Publicat in2 Luni in urma
DE CE SA ALEGI LUMANARILE PARFUMATE DIN ULEI DE PALMIER
Diferenta dintre uleiul  de palmier, parafina, soia sau ulei de cocos
De foarte multe ori sunt intrebat ce este diferit la lumanarile parfumate cu stil MIA BELLA ce se gasesc pe siteul nostru?
Nu sunt toate la fel?

Raspunsul la aceasta intrebare este NU. Nu toate lumanarile parfumate sunt la fel! Deloc! Unele nici nu sunt parfumate, ci sunt cel mult aromate.

Dar hai sa le luam pe rand...

             Lumanarile parfumate cu parafina - sunt acele lumanari pe care le gasim in majoritatea magazinelor (la orice colt de strada, supermarket, bricolaj, etc), pe emag si restul magazinelor online, si au general preturi foarte atractiv de mici. De ce au acele preturi extrem de mici? Lumanarile parfumate din aceasta categorie  au ca baza parafina - produs obtinut in industria petrochimica - si are cost de productie foarte mic. Pana aici totul perfect! Exista un DAR: parafina este nociva! Este nociva pentru organism, animale de companie, mobila, mediu inconjurator.
             Cand ardem o lumanare parfumata pe baza de parafina, trebuie sa intelegem ca acea substanta se ridica in aer si apoi se depune pe tot ce se afla in incaperea respectiva si mai ales pe piele sau aparatul nostru respirator. De exemplu, in SUA, producatorii de lumanari parfumate care inca mai folosesc parafina ca baza pentru produsele lor, trebuie sa plateasca anual asigurari colosale, de ordinul milioanelor de $. De ce? Daca ar avea loc un incendiu si s-ar dovedi ca in acea casa s-au folosit lumanari parfumate pe baza de parafina de la un anumit producator, acela va plati toate daunele.
             Temperatura de topire/lichefiere al parfinei este de 25 - 30 grade Celsius, deci o astfel de lumanare va arde foarte repede. In interiorul lumanarii parfumate nu se poate gasi (in cel mai bun caz) ulei esential intr-o concentratie mai mare de 3%.

              Lumanarile parfumate din ulei de cocos si cele din ulei de soia - deja lucrurile devin interesante. Vorbim de temperaturi de topire de 24 - 25 grade Celsius (uleiul de cocos) sau 42 - 50 grade Celsius (uleiul de soia). Primul lucru pe care il vedem  - sursa uleiurilor este naturala, deja un pas inainte in a beneficia de produse mult mai prietenoase cu mediul inconjurator si cu noi. Concentratia uleiurilor esentiale care vor aromatiza lumanarile parfumate si incaperile, variaza in functie de producator, dar cu siguranta nu poate depasi 6 - 7%, pentru ca aceste uleiuri nu pot incorpora o concentratie mai mare de uleiuri esentiale. Daca s-ar face asta, atunci s-ar aduna un mic strat de ulei la suprafata lumanarii (pentru ca nu ar putea fi incorporat in uleiul folosit ca baza pentru lumanarea parfumata - in acest caz cocos sau soia), iar cand s-ar aprinde lumanarea parfumata, aceasta s-ar transforma in torta - uleiul esential este inflamabil!
              Acest tip de lumanari parfumate, folosesc fitil din bumbac sau fitil din lemn (in cazul producatorilor care isi respecta munca si clientii). Avand o temperatura de lichefiere relativ mica, 1 fir de fitil sau fitilul lemnos, vor avea puterea calorica de a schimba starea de agregare a uleiului de cocos sau al uleiului de soia.

              Lumanarile parfumate cu stil Mia Bella's - ajungem in liga superioara a temperaturii de lichefiere - 110 - 120 grade Celsius. Temperatura inalta, necesita automat un numar mai mare de fitile care sa arda in acelasi timp pentru schimbarea starii de agregare. Fitilul din bumbac are o ardere fara fum, nu se foloseste parafina in continutul lumanarii (sa nu uitam, aceste lumanari parfumate sunt facute in SUA) sau plastic, aromele sunt date de uleiuri esentiale in concentratie de 9%. Uleiul de palmier poate incorpora aceasta concentratie de ulei esential. Sunt produse in portofoliul Mia Bella care folosesc si 14% concentratie ulei esential. Acelea sunt produse care nu folosesc flacara pentru a te bucura de ele. Sunt acele pastile care se pun in "melter". Nu au avut succes inca in Romania.

              In final doresc sa mentionez un lucru - focus pe calitate! Iar noi oferim lumanari parfumate cu un grad inalt de calitate!
Lasa un comentariu
Raspunde

Meniu

Setari

Distribuie

Codul QR